Le ultime notizie da Ivas Industria Vernici

Ivas Industria Vernici

 

British Antarctic Survey
Cambridge, UK


Together with ADP Architecture studio, Aliva designed an amazing ventilated façade in enamelled, silkscreened glass. The hexagonal-shaped panels have been designed to create a strong visual impact; in particular they schematically reflect the symbol of ice, reminding the visitor of the importance and function of one of the oldest research institutes on the studies of the Antarctic continent.
The new pavilion is a space for ideas sharing and discussion between BAS (British Antarctic Survey), other universities and private entrepreneurial excellence in order to improve knowledge in the fields of climate change, environmental protection and new technologies for the environment. The solution designed and certified by Aliva allows the fixing of the glass panles with a mechanical undercut anchorage, ensuring safety, improving the aesthetic result and the impact of the substructure behind it.
Aliva's designers have studied a tailor-made solution by producing about 300 different types of panels that have been assembled and supplied with the hidden anchoring system, on the back of the slab, reducing installation times and difficulties.

Technical documents


Gallery

Other special projects

San Marino Outlet Experience
READ MORE
Queen Mary University
READ MORE
Crystals retail district
READ MORE
Headquarter pharmaceutical multinational
READ MORE
San Gerardo hospital
READ MORE
Grafton park car
READ MORE
Teatro alla scala
READ MORE